Příprava
Složení
- 1
- balenie Labužníckeho filé po taliansky FRoSTA
- 250 g
- arborio ryža - cca.
- väčšia šalotka
- 125 ml
- biele suché víno
- vývar (zeleninový alebo mäsový) – cca. 1 liter alebo viac
- 150 g
- hrášok
- zelená špargľa – 1 zväzok
- maslo - 2 lyžice
- čerstvo nastrúhaný parmezán - 3 vrchovaté lyžice
- hrsť čerstvého baby špenátu
- Predhrejte rúru na 210°C (teplovzdušnú na 190°C). Dajte mrazené filé na plech na pečenie a pečte 35 minút.
- Nalejte olivový olej na veľkú panvicu a osmažte najemno nakrájanú šalotku.
- Pridajte ryžu a dôkladne premiešajte. Prilejte víno a nechajte odpariť.
- Pridajte hrášok a stonky špargle nakrájané na plátky.
- Prilejte ½ pohára horúceho vývaru a zamiešajte. Akonáhle ryža absorbuje všetku tekutinu, pridajte ďalšiu časť vývaru. Neprestávajte miešať. Opakujte, kým nie je ryža krémová, nie prevarená (cca. 15-20 minút).
- Nakoniec pridajte špenátové listy a krátko povarte.
- Odstavte, pridajte parmezán a studené maslo. Ozdobte hlavičkami špargle.
- Podávajte upečené rybie filé na rizotu.
Komentáře