FRoSTA predstavuje nový trend na slovenskom trhu - výrobky bez:
Je to proste 100% prírodná chuť!
Naše výrobky chutia ako doma uvarené jedlo, prísady, ktoré používame, môže mať každý doma vo svojej kuchyni.
Chuť našich výrobkov pochádza z čerstvých surovín, šťavnatej zeleniny, voňavých byliniek a korenín z celého sveta, nie z umelých aditív.
Prečo sme sa zbavili všetkých umelých prísad? Pretože chceme ukázať, že môžete dostať chutné jedlo len s použitím prírodných surovín. Pretože používame len vysoko kvalitné suroviny a koreniny, žiadne umelé zvýrazňovače chuti, farbivá alebo ochucovadlá.
Zvýrazňovače chuti - medzi nimi je najznámejšie glutaman sodný (E621), ktorý dáva potravine špecifickú chuť zvanú umami, ktorá býva definovaná ako piata základná chuť vedľa sladké, kyslé, slané a horké. S použitím zvýrazňovačov chuti môže výrobca potravín pridávať výrazne menej prírodných prísad a korenín.
Potravinárske farbivá - vďaka nim vyzerajú potraviny vždy čerstvo, atraktívnejšie. V skutočnosti farbivá nezlepšujú chuť, vôňu, ani nepredlžujú trvanlivosť potravín.
Ochucovadlá - používané pri výrobe potravín najmä na zvýraznenie ich chuti a vône.
Stužené tuky sa tvoria v priebehu konzervačného procesu rastlinných tukov, ako výsledok chemických zmien. Molekuly získavajú tvar transmastných kyselín. Trans mastné kyseliny zostávajú v tele a sú príčinou závažných zdravotných následkov.